sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Viikko takana.


Kohta on ensimmäinen viikko takana tällä ohjelmalla, ja onpahan ainakin tehokas! Eiköhän tällä saada jotain muutoksia aikaan parempaan suuntaan ja syytä olisikin, sillä menin ilmoittamaan itseni Naisten Kympille, joka juostaan toukokuun lopussa. Tavoitteena on vetäistä silloin reipasvauhtinen kymppi ja katsoa kuinka kovaa lähtee. En ole aikaisemmin juossut näin pitkiä asfalttikisoja, joten tällainen kuntoilutapahtuma on ihan hyvä alku. Ei tarvitse kilpailla ketään muuta kuin itseään vastaan, mutta kanssajuoksijat varmasti innostavat pistämään parasta peliin.

Uusi ohjelma tosiaan lähti vähän rauhallisemmin käyntiin, mutta ehkä vaan hyvä ettei tulisi mitään loukkaantumisia näin heti alkuun. Maanantaina olo oli vielä hieman tukkoinen, mutta en malttanut jättää treenejä kokonaankaan väliin. Tein siis salilla hieman lyhyemmän lämmittelyn ja rauhallisemmalla vauhdilla. Viikon voimatreenit tosiaan tein suunnitellusti maanantaina ja keskiviikkona, täytyy katsoa miten sitten jatkossa.

Tiistain ratatreeni oli ensimmäinen pitkään aikaan. Radalle meneminen kieltämättä jännitti aikalailla, ja aluksi tuntuikin oudolle olla siellä "oikeiden" urheilijoiden keskellä. Oli vähän sellainen olo, että katsooko ne nyt että mitäköhän tuokin nyt yrittää räpeltää. Pääsin kuitenkin fiilikseen jo ensimmäisten vetojen aikana. Sen verran on tullut Liikuntamyllyä tahkottua ympäri muutama vuosi sitten, että lopulta oli aika kotoisa olo.

Itse treeni meni oikein mukavasti, vaikkakin vähän turhan kovilla tehoilla näin ensialkuun. Kolmen ensimmäisen 200m jälkeen jalat oli jo aika hyvin maitohapoilla, joten loput sarjasta meni vähän rauhallisemmalla vauhdilla. Kaikkien 200m jälkeen puntaroin jonkin aikaa tuleeko tonnien juoksusta yhtään mitään, mutta juoksin pienen palautuksen jälkeen nekin rennon-reippaalla vauhdilla. Tällä kertaa en kellottanut ollenkaan aikoja, mutta ensi viikolla voisi esim tonnit kellottaa ihan mielenkiinnosta, niin voi sitten tulevaisuudessa vertailla kehitystä.

Vasen etureisi alkoi tuntumaan jonkin verran viimeisissä pikasprinteissä, joten osa nistä meni vähän pidätellessä. Pienellä venyttelyllä ja kivunsiedolla meni kuitenkin koko treeni läpi loppuun asti. Loppupäivän olikin sitten jalat aivan lopussa, ja vielä seuraavana aamuna oli sellainen olo ettei sängystä pääse ollenkaan ylös.

Keskiviikko, torstai ja perjantai meni hyvin pitkälti palautellessa. Keskiviikon ja torstain lenkit tein todella rauhallisella vauhdilla, koska jalat olivat tiistaista aivan jumissa. Lisäksi tein molempina päivinä iltaisin kylmä-lämmin hoitoa vedellä, koska sääret ärtyivät sen verran paljon radasta. Perjantaina penikat eivät enää tuntuneet ollenkaan, mutta työaikataulut meni aika hankalaksi ja päätin siirtää lepopäivän sunnuntailta perjantaille.

Eilen olisi ollut vuorossa viikon toinen ratatreeni jota olin odottanut tiistaista lähtien pelokkaan innokkaasti, mutta koko päivä menikin sitten vähän mönkään mikä harmittaa vieläkin. En ollut tajunnut tsekata ajoissa, ettei Myllyssä ole mitään kisoja, joten kun lauantaina ennen lähtöä aloin tarkistaa asiaa ilmeni, että halli on koko illan varattuna kisoille. Että se siitä sitten. Olisin voinut lähteä tekemään treenin uloskin, mutta laiskiainen iski enkä enää halunnut lähteä pimeään ja kylmään.

Tänään pitäisi vielä lähteä tekemään 15km juoksentelu ulos. Sää vaikuttaa ihan mahtavalle, mutta katsotaan miten pahasti tiet on vielä liukkaana. Nyt vaan pitää vähän potkia itseä takamuksille, että sinne ulos asti pääsisi ennen pimeän tuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti