torstai 15. maaliskuuta 2012

Kevyempi viikko.


Tästä viikosta tulikin vähän palauttelevampi viikko, kun tajusin tiistaina, että on helpompaa mätsätä kolme tehoviikkoa/yksi rauhallisempi viikko samaan rytmiin kuin 'naisten vaivat' vai miksi niitä nyt voisi kutsua. :D Kroppa tuntuu käyvän jo valmiiksi hitaammalla näin menkkojen aikoihin, joten ensi viikolla on sitten hyvä jatkaa taas täydellä energialla. 

Maanantain energiapläjäyksen jälkeen tiistai meni työkiireiden parissa. En vieläkään saa aikaiseksi lähteä ulos juoksemaan, vaan lenkki tulee paljon helpommin hoidettua salilla. Matolla juostessa on helpompaa vaan antaa jalkojen kulkea ilman, että asiaa tulee ajateltua sen enempää. Sopivan lämmittelyn jälkeen juoksufiiliskin yleensä kohenee huomattavasti. Siispä juoksu jää helposti väliin, jos en salille kerkeäkään. Kun nyt kadut sulaisi ja tulisi vielä hiukkasen valoisampaa, ainakin haaveilen lähteväni silloin mielelläni ulkolenkeille.

Keskiviikon treeni lähti aika jähmeästi käyntiin taas. Alussa oli taas perinteisiä jos nyt edes kuutosen juoksisi -fiiliksiä havaittavissa. Neljän kilometrin kohdalla kroppa tuntui lämmenneen tarpeeksi ja juoksu alkoi taas rullaamaan. Ensimmäiset kilometrit siis juoksin 5'30"/km. Lämmittelyn jälkeen juoksin pari reippaampaa 1000m 5'00"/km vauhdilla, välissä 1km palauttelua 5'30"/km vauhdilla. Loppuun vielä 2km verryttelyä 6'00"/km. Kokonaismatkaksi tuli siis 9km.

Juoksemisen päälle tein taas keskivartalotreenin. Kohta pitäisi varmaan alkaa vaihtelemaan liikkeitä, kun alkaa tuntumaan liian helpolle vaikka olen lisännyt toistoja. Otan varmaan pariin liikkeeseen lisäksi painovastusta, jonka lisäksi voisi tosiaan etsiä uusia liikkeitä osaksi tai vanhojen tilalle.
Tällä hetkellä keskivartalotreeni on ollut seuraavanlainen:

3x15xlinkkari
3x20xlantion nosto
3x20xvastakkaiskierto(5kg paino)
3x20xsupermies
3x10(molemmille jaloille)xjalan nosto lankkuasennossa

Tänään treeni jäi taas väliin, minkä takia olen ollut vähän pettynyt itseeni. Olen yrittänyt vakuuttaa itselleni, että kunhan nyt kolmena seuraavana päivänä teen treenit niin kaikki on hyvin. Huomenna ajattelin mennä salille tekemään noin 10km juoksun plus jalka- ja käsilihastreenin. Viikonloppuna haluaisin juosta 1500m testijuoksun, jotta näen vähän missä mennään ja kuinka paljon työtä on vielä edessä(=paljon). Toisena päivänä sitten pitkä lenkki. Epäilisin, että testijuoksu jää sunnuntaille koska lauantaina en pääse illalla hallille ja aamupäivällä se on varattuna seuroille. Huomiseen siis, tarkoituksena ottaa vihdoin ja viimein painoja ylös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti