perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kehonkoostumusmittaus.

wisdom-justiceandlove

Käväisin tänään mielenkiinnosta kehonkoostumusmittauksessa, kun sen sai naistenpäivän kunniaksi hieman halvempaan hintaan salilla. Samalla katsottiin vyötärö-lantio-suhde sekä verenpaine. Olen aiemminkin käynyt vastaavassa mittauksessa mutta tästä on aikaa jo lähemmäs kymmenen vuotta, enkä tiedä missä tulokset kyseisistä testeistä ovat.

Tällä kertaa rasvaprosentti mitattiin ihopoimumittauksella ja tulokseksi saatiin 23,3. Mittaajana toimineen Mira Auvisen mukaan tämä vastaa aktiiviliikkujan prosenttimääriä, joten ihan tyytyväinen voi siis olla itseensä. Haluaisin tosin jossain vaiheessa vielä mittauttaa rasvaprosentin bioimpedanssi-mittauksella, jolla muistaakseni mittaus tehtiin viimeksi. Lisäksi kiinnostaisi tietää lihasmassa nyt, ja käydä sitten vaikka uudessa mittauksessa syksyllä ja katsoa onko mitään edistystä tapahtunut.

Vyötärön ympärykseksi saatiin 69cm ja lantion ympärykseksi 98cm, eli vyötärö-lantio-suhde siten 0,7. Kaikki hyvin, sillä kunhan suhde on alle 0,8 niin terveysriskiä ei ole. Verenpaine oli 124/78, eli normaali sekin. Sydänliiton mukaan optimaaliset arvot ovat <120/<80. Vielä kun saisi aikaiseksi käydä mittauttamassa kolesteroli ja veriarvot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti